Ako sa správne starať o kožený remienok?

Kožený hodinkový remienok je jeden z najobľúbenejších druhov remienkov pri hodinkách. Je nielen praktický, ale aj elegantný doplnok. Aby však zostal v dobrom stave a dlho vydržal, je dôležité mu venovať dôkladnú starostlivosť. V tomto článku sa pozrieme na jednoduché kroky, ako udržať kožený remienok v perfektnom stave:

Utierajte remienok suchou handričkou

Jemne utrite prednú a zadnú stranu remienka suchou handričkou z mikrovlákna, aby ste odstránili drobné nečistoty a špinu. Tento krok pomáha zabrániť poškriabaniu koženého povrchu. Na utretie môžete použiť handričku, ktorú prikladáme ku každým hodinkám ako darček. Utieranie koženého remienka by malo nadchádzať po každom odložení hodiniek z ruky, aby došlo k odstráneniu potu z remienka.

Čistenie vlhkou handričkou

Navlhčite handričku z mikrovlákna (dôkladne vyžmýkanú) a jemne utrite obe strany koženého remienka, aby ste odstránili silnejšie nečistoty. Vyvarujte sa ponorenia alebo striekania vody priamo na remienok! Tekutiny znižujú životnosť koženého remienka. V žiadnom prípade neodporúčame sa s koženým remienkom kúpať, sprchovať alebo ho ponárať do vody.

Čistenie jemným mydlom

Na handričku naneste jemné mydlo s veľkosťou hrášku. Krúživými pohybmi umyte remienok od jedného konca smerom dole. V prípade potreby opakujte, aby ste odstránili odolné škvrny, napríklad stopy po pote. Nezabudnite opláchnuť zvyšky mydla: Ďalšou vlhkou utierkou zotrite zvyšky mydla z oboch strán remienka. Zvyšky mydla môžu poškodiť kožu. Cez noc nechajte kožený remienok hodiniek vyschnúť. Položte ho na plocho, aby uschol na vzduchu. Vyhnite sa priamemu slnečnému žiareniu alebo fénovaniu. Urýchľovanie procesu schnutia môže spôsobiť vyblednutie, vysychanie alebo praskanie kože.

Po každom nosení nezabudnite kožu utrieť mäkkou handričkou a raz týždenne použite kondicionér na kožu či včelí vosk. Pravidelné čistenie a ošetrovanie predĺži životnosť remienka, udrží skvelý vzhľad kože a zabráni hromadeniu zápachu.